Update Required
To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin.
Американският колеж по хранене съобщи, че има основание някои мъже да избягват големите количества млечни продукти, за да се намали рискът от рак на простатата при фамилно предразположение. Има новини и за канцерогенните ефекти на алкохола върху отделните органи. Продължават споровете за и против консумацията на соя и риска от рак, както и влиянието на различните видове подправки върху това заболяване. Как наши водещи специалисти в областта на храненето гледат на тези проблеми?
Предлагаме ви мненията на: проф. Донка Байкова - зам.-председател на научното дружество по хранене и диететика, проф. Стефка Петрова от Националния център по обществено здраве и анализи, проф. Христо Крачанов от Института по хранителни технологии в Пловдив и доц. Даниела Попова, ръководител на клиниката по метаболитни заболявания и диететика в Университетската болница „Царица Йоана” - ИСУЛ.