Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меси, Роналдо и Нойер ще спорят за "Златната топка"

Кристиано Роналдо, Лионел Меси и Мануел Нойер ще спорят за "Златната топка"
Снимка: uefa.com

Международната федерация по футбол (ФИФА) и френското списание "Франс Футбол" обявиха официално тримата финалисти за "Златната топка" за 2014 година - Кристиано Роналдо, Лионел Меси и Мануел Нойер.

Голмайсторът на "Реал" Мадрид Кристиано Роналдо има шанс за втора поредна година да спечели трофея и общо за трети път в кариерата. Звездата на "Барселона" Лео Меси също е традиционен кандидат за отличието в последните години, като има четири "Златни топки" във витрината си. Единствено вратарят на "Байерн" Мюнхен Мануел Нойер е нов в битката за наградата, но неговата номинация е напълно заслужена. Нойер има основна заслуга за дубъла на "Байерн" в Бундеслигата тази година, както и за световната титла на Германия на Мондиала в Бразилия през лято.

Тримата треньори, които ще спорят за приза "Най-добър треньор" са Карло Анчелоти, Йоаким Льов и Диего Симеоне. В категорията "Най-красив гол за годината" за наградата "Пушкаш" са номинирани Стефани Роуч, Хамес Родригес и Робин ван Перси.

Новият носител на "Златната топка" ще бъде обявен на галавечер в Цюрих на 12 януари. В гласуването участват треньорите и капитаните на националните отбори, както и журналисти.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени