Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Арена Армеец“ приема "Nights of the jumps" на 10 януари

Снимка: БМФ
След поредица от отлагания поради финансови причини за първи път в България ще се проведе Суперфиналът за 2014 година на световното първенство по мотокрос фрийстайл "Вечерта на Скоковете". Домакин на състезанието ще е зала "Арена Армеец" на 10 януари. Очакват се участниците да са състезатели от три континента – Европа, Америка и Австралия.


Тази година състезанието ще се проведе през януари. Ще има нови рампи, нови елементи, което означава ще има нови трикове. На трасето ще има 6 рампи и два нови кикъра и две попивки. В неофициалният списък има доста сериозни имена от САЩ и Австралия. Очакваме да бъдат продадени около 10 500 билета. Цените тази година са намалени и са между 20 и 60 лева, това заяви за „Хоризонт“ генералният секретар на БФ по мотоциклетизъм Иво Цветанов.


Поради неплатени задължения  Българската федерация по мотоциклетизъм е със спрени права от Международната централа и от Европейския мотоциклетен съюз, което означава, че федерацията няма право да издава международни лицензи за съсзеталите си, които участват в Европейските и Световни шампионати през 2015 година. Ето как коментира това положение най-добрият ни състезател по мотокрос в момента Петър Петров.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна