Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лидерът във Франция "Олимпик" (Марсилия) отпадна от четвъртодивизионния "Гренобъл" за Купата

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лидерът във френското футболно първенство "Олимпик" (Марсилия) отпадна на 1/32-финалите от турнира за Националната купа след поражение с 4:5 след дузпи на терена на четвъртодивизионния "Гренобъл".

Нападателят Пиер-Андре Жиняк на два пъти даде аванс на гостите в редовното време, но Мурад Насрая и Фар Аши успяваха да изравнят. В продълженията Андре Аю даде нов аванс на марсилци в 98-ата минута, но в последните секунди капитанът на домакините Селим Бенгриба изравни с глава. При дузпите Флориан Товен пропусна, а Насрая донесе сензационния успех на "Гренобъл".

Няма какво толкова да анализираме тази среща. Резултатът е неприемлив и аз нося основната вина, коментира наставникът на гостите Марсело Биелса. "Олимпик" (Марсилия) е рекордьор с десет спечелени купи на Франция.

Друг тим от елита "Каен" също отпадна в третия кръг след поражение на собствен терен с 2:3 от втородивизионния "Дижон" след продължения.

Гостите на два пъти изоставаха в редовното време, но все пак стигнаха до победата с попадение на Флоран Мойе в 105-ата минута.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна