Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Внимавай с мотовете…

БНР Новини

Знаете ли какво е това мот и какви тайни крие? Тази неделя в „Хлапета.BNR” ще ви срещнем със създателката на симпатичните мотове – пухкавели, Радостина Николова. През 2014 година Ради получи престижната награда на най-малките читатели „Бисерче вълшебно” за своята първа книга. В студиото на „Хлапета.BNR”, младата писателка ще ни разкаже как да открием своя мот и какво да правим с него. Оглеждайте се и бъдете внимателни с мотовете, защото те се сърдят лесно, а обидят ли се веднъж, никога повече няма да се покажат.
По темата за мотовете, компетентно мнение ще дадат и малките специалисти по всичкология – Ясен, Мая и Софи. Децата ще предложат своята теория за отглеждане и спасяване на „чудото”, наречено мот.
Ще се разходим и до пустинята, за да се срещнем с лисицата и Малкия принц. Е, „пустинята” всъщност ще бъде сцената на зала „България” в София, а в ролята на героите на Антоан дьо Сент-Екзюпери ще се превъплътят актьорите – Богдана Трифонова и Иван Юруков. Разказът за Малкия принц ще бъде допълнен с вълшебство от звуци на Софийската филхармония с диригент Максим Ешкенази.
Ще ви срещнем и с едни талантливи малки художници, които рисуват за книжки, които обаче не съществуват. Как се случва това… слушайте и ще разберете!

неделя, 1 февруари, от 9 часа


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна