Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гръцкият премиер се надява да бъде намерено решение на проблемите в рамките на европейските правила

Гърция зачита правилата на Европейския съюз и ще намери решение на икономическите си проблеми в рамките на законодателството на ЕС, заяви днес гръцкият премиер Алексис Ципрас, като добави, че все още няма постигнато споразумение, но преговорите вървят във вярната посока.

Аз съм голям оптимист, че ще се опитаме да направим всичко възможно, за да се намери общо, жизнеспособно и взаимно приемливо решение за нашето общо бъдеще, посочи Ципрас при своето първо посещение в Брюксел и след разговори с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, с председателя на Европейския съвет Доналд Туск и с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц.

Нашата цел е да се зачита суверенитета на гръцкия народ и ясният мандат, който ни беше даден от хората. В същото време ние уважаваме правилата на Европейския съюз. Искаме да преправим тази рамка, но не и да я унищожим, и вярваме, че в тази рамка можем да намерим общо жизнеспособно решение, заяви той.

Голям оптимист съм, че тези дискусии бяха във вярната посока. Разбира се, ние все още не разполагаме със споразумение, но днешните дискусии бяха в добра посока, за да се постигне жизнеспособно споразумение, добави Алексис Ципрас.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени