Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама от състезателите ни по таекуондо - версия WTF с шанс за квоти за Европейските игри в Баку

Снимка: Клуб по таекуондо „Рамус“

Двама от състезателите ни по таекуондо – олимпийска версия WTF имат шанс да спечелят квоти за първите Европейски игри през юни в Баку, това съобщи Димитър Михайлов, член на треньорската комисия към БФ по Таекуондо.

Димитър Михайлов допълни, че с шанс да получат визи за Азербайдзжан за сега имат Теодор Георгиев и Владимир Далаклиев.

Същевременно стана ясно, че в събота и неделя за втора поредна година столичната зала „Фестивална“ ще е домакин на най-голямото състезание по таекуондо у нас – „Sofia OPEN“. Организатори на надпреварата са клуб по таекуондо „Рамус“ и Българската федерация по този спорт.

Над 1000 участници от 17 държави ще премерят сили в състезанието. Освен традиционните участници от балканските държави, специално за събитието пристига и отбор от Южна Корея. Неговият треньор Джешик Ким е световен шампион от Мадрид през 2005-а година.

От българска страна в надпреварата ще участват най-добрите ни национални състезатели, сред които са Димитър Петров, Емилия Тасева, Ива Недялкова, Румина Кирчева и Ванеса Маркова, които са медалисти от провелия се в Холандия най-силен турнир в Европа по таекуондо. 

Ще участват още европейските ни медалисти Цветелина Кирилова, Даниел Турнов, Ивона Цинцарска, Луиза Захариева, Кристиян Веселинов, Петър Петров, Румен Вангелов, Антоан Гаджев, Димитър Кобаков . 

Входът за зрители в зала „Фестивална“ е свободен.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна