Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България спечели две квоти за Първите Европейски игри в Баку в стрелбата с лък

Явор Христов
Снимка: БГНЕС

Световният шампион Явор Христов и Добромира Добрева спечелиха квоти в дисциплината рекърв за Първите Европейски игри в Баку в стрелбата с лък.

Състезателите взеха участие в квалификационно състезание-Европейско Гран При в Гърция на което се преразпределяха последните четири отборни квоти и по 6 индивидуални при мъжете и жените рекърв.

В квалификациите за квотите Добромира Данаилова зае 4 то място с резултат 612 точки. В първата си среща на 1/8 финал Данаилова отстрани с 6:0 сета състезателката на Косово, но след това отпадна в оспорван двубой с бараж 5:6 сета от представителката на Кипър. В крайното класиране за квотите българката зае 5 то място.

Явор Христов се класира в квалификационния кръг за квотите на 5 то място от 31 мъже рекърв с 637точки. В първият си двубой на 1/16 финал Явор отстрани Грицки (Лихтещайн) с 6:4 сета. След това постигна още две победи с бараж и стигна до полуфинал, където отпадна с 2:6 сета на словака Хурбан. В оспорван мач за третото място Явор отстъпи на Ируин (Ирландия) с 3:7 сета и зае 4 то място в състезанието за квотите, което му гарантира участие за Първите Европейски игри-Баку’2015г.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна