Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фалкао изравни рекорд на Колумбия

Фалкао вкара три гола за Колумбия в последните два мача
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Звездата на Колумбия Радамел Фалкао изравни постижението за най-много отбелязани голове с екипа на националния отбор. Нападателятна „Манчестър Юнайтед“ се разписа от дузпа в 73-а минута при победата на Колумбия с 3:1 над Кувейт в контролна среща.

Това беше неговото 24-о попадение в 56 мача за националния тим. Така той се изравни с водещия голмайстор на страната Арнолдо Игуаран. Въпреки че има едва четири гола в 22 мача за „Манчестър Юнайтед“ този сезон Фалкао вкара три гола в последните два мача на националния си отбор.

Щастлив съм, че отбелязах гол, но най-важното е победата на тима. Днес играхме като отбор. Това е добра подготовка за нас за бъдещите срещи, каза след мача 29-годишният Фалкао.

В друг приятелски мач от снощи Македония и Австралия завършиха 0:0 в Скопие. Гостите доминираха през по-голямата част на срещата, но не успяха да стигнат до гол. Матю Леки и Нейтън Бърнс направиха пропуски за тима на Австралия, който завърши 2:2 в контрола срещу световния шампион Германия преди няколко дни.

Националният отбор на Канада пък победи с 3:0 Пуерто Рико също в контролна среща. Тосейнт Рикетс, Ранди Едуини-Бонсо и Кайл Ларин бяха точни за канадците.  За Ларин това беше първи гол в кариерата с екипа на националния отбор.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна