Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Реал“ остана без Модрич до края на сезона

Лука Модрич ще се възстановява около 6 седмици
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полузащитникът на „Реал“ (Мадрид) Лука Модрич е заплашен да отсъства от игра в следващите 5-6 седмици заради контузия, съобщава местният вестник "Ас".

Модрич получи травма на дясното коляно след директен удар със съперник при вчерашната победа с 3:1 над „Малага“ на "Сантиаго Бернабеу" в мач от 32-ия кръг на испанското футболно първенство.

Хърватинът беше заменен принудително след час игра, а първоначалната диагноза на медицинския щаб на клуба е за разтежение на връзки на коляното. Той ще премине допълнителни тестове, които ще покажат сериозността на травмата, но със сигурност няма да бъде на разположение за четвъртфиналната среща-реванш от Шампионската срещу „Атлетико“ (Мадрид) в сряда.

Ако прогнозите се потвърдят, това ще означава, че хърватинът ще пропусне всички срещи на „Реал“ до края на сезона в Примера дивисион, като ще бъде готов едва в края на май за финала на Шампионската лига, ако отборът се класира за него.

Гарет Бейл също получи травма на левия прасец още във втората минута на двубоя срещу „Малага“. Опасенията са за разкъсване на мускулни влакна, но и уелсецът ще трябва да премине обстойни медицински изследвания. Той също няма да бъде на разположение за дербито с Атлетико.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна