Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България тръгна със загуба на Европейското по футбол

Снимка: БГНЕС

Националният отбор на България започна със загуба дебютното си участие на финали на европейското първенство по футбол за юноши до 17 години. Пред 11 хиляди зрители на стадион "Берое" в Стара Загора възпитаниците на Александър Димитров отстъпиха с 0:2 пред Хърватия.

Първенството беше открито от министъра на спорта Красен Кралев и от Стилиян Петров, който е посланик на УЕФА за форума. Матко Бабич откри резултата за хърватите с удар отблизо след пробив отляво в 24-ата минута. В даденото от съдията допълнително време резервата Адриан Блечич удвои.

В другата среща от групата Испания и Австрия завършиха 1:1 в Бургас. В следващия си мач от турнира България ще играе с Испания на 9-и май от 14.00 часа в Бургас.

Благодаря на цялата публика в Стара Загора. Впечатлен съм и съжалявам, че не успяхме да ги зарадваме. Разлика в класите на отборите имаше, но ние имахме шансове през второто полувреме. Разочарован съм от начина, по който влязохме в този мач. Има си причини. Но ние сме щастливи, че сме домакини на един такъв голям форум и правим всичко възможно да се представим по най-добрия начин, каза след двубоя селекционерът Александър Димитров.

Опитвам се да науча футболистите на много неща, не винаги се получава. Ние ще си работим върху слабостите. Искаме с играта си от второто полувреме да покажем истинското си лице. През първото полувреме само седяхме добре, а не играхме. Те ако искат да играят голям футбол, трябва да свикват.

През първото полувреме проблемите дойдоха от ниската агресивност, пресата, много лесно давахме топката. Високо темпо, това е темпото, което се изисква на тяхната възраст. Ако са изморени, имат два дни да възстановят. Във физическо отношение видяхме, ръстово ни превъзхождат. В скоростта и владението на топката, ни превъзхождат. Но това не е оправдание. Ние във всеки мач си играем, да си побеждаваме. Ще си анализираме грешките, и дано да не допускаме същите срещу Испания, каза още треньорът на България.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна