Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актрисата Ани Бакалова: И в театъра, и в живота обичам до болка

Ани Бакалова
Снимка: Георги Бангиев

Ани Бакалова стъпва на професионалната сцена в Бургас на 21 години. Завършва толкова млада, защото е започнала училище по-рано. Нейният учител във ВИТИЗ проф. Кръстю Мирски й дава най-важния урок за професията: На сцената трябват мислещи актьори! И тя изгражда всяка роля след сериозно обмисляне. Винаги търси неповторимостта на характера на образа. Онова, което отличава героя от другите. И резултатът е над 200 роли само в театъра, сред които: Есме в пиесата "На Есме - с любов и омерзение", Мина в "Душата ми е стон", Ирина в "Три сестри", сестра Речид в "Полет над кукувиче гнездо", София Толстая в "Жена за Толстой"... Има и над 100 роли в телевизионни постановки, радиотеатър и десетки роли в киното, сред които: Лена в "13 дни", Мария в "Карамбол", Ана Зюдерман в "С пагоните на дявола", Маргарита в "На всеки километър", Майката на Митко в "Изпити по никое време" и много други.

Всяка роля, всяко нещо, с което се захващам, аз го приемам с обич, с цялата отдаденост на моята душа. Докато работя съм в особено емоционално състояние. Такъв тип съм. Напрежение до припадък. Такова вълнение – велико! Но излезех ли на сцената, усетех ли публиката, всичко се успокояваше. Аз обожавам публиката. Тя е моя неизменен партньор - казва Ани Бакалова.

Талантът не може без силната подкрепа на труда. За всяко нещо трябва труд. Така мисли  актрисата, която има 50 години на театралната сцена. От тях 30 са на сцената на театър „Сълза и смях”. Тя е убедена, че актьорът се учи непрекъснато и с вълнение е приемала всяка роля и е започвала работата си върху нея, все едно тръгва от нулата. Най-важното за нея, е на сцената да си искрен до край, да си достоверен във всичко, което казваш и правиш. Винаги искрено, искрено до кръв! В театъра актьорът трябва да е изключително задълбочен и забележително здрав. Докато в киното е по-лесно.

В живота Ани Бакалова задържа само доброто и гледа да се освободи, да забрави лошото. Но никога не натоварва своите близки и приятели със собствените си проблеми. Нейният живот е подчинен на обичта и любовта. Защото любовта движи живота. Когато човек живее с обич – всичко е лесно, споделя актрисата. Тя обича до болка своите трима мъже в живота (съпругът, за когото много съжалява, че вече не е между нас, и двамата й синове), обича театъра, обича професията, обича публиката.

Мария Медникарова, приятелка на актрисата сподели, че е щастие да си приятел с Ани Бакалова, защото тя прави хората по-добри и по-щастливи. Актрисата е издигнала доброто в култ. И слушателите на предаването "Нощен Хоризонт" усетиха и доброто, и щастието, и обичта, която дарява Ани Бакалова.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна