Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шок за "Юве"! Киелини отпада за финала с "Барселона"

Киелини отпадна от сметките на треньора Алегри
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италианският национал Джорджо Киелини отпада от състава на "Ювентус" за финала на Шампионската лига срещу "Барселона" в събота в Берлин.

Бранителят почувства болки в прасеца по време на вчерашната тренировка на торинския гранд, а днешните изследвания показаха разкъсване на мускулни влакна на левия прасец.

Така очакваният с интерес сблъсък между Киелини и Луис Суарес няма да се състои. Както е известно, на Световното първенство по футбол в Бразилия през миналото лято Суарес ухапа италианеца по рамото в мача между Италия и Уругвай от груповата фаза и в последствие беше наказан с лишаване от състезателни права за четири месеца и за девет мача на националния отбор. Киелини ще бъде заменен в титулярния състав на "Ювентус" от Андреа Бардзали или Анджело Огбона.

В същото време голямата звезда на торинци Карлос Тевес заяви, че тимът му трябва да играе повече от перфектно, ако иска да победи "Барселона".

"Барселона" е най-добрият отбор в света и срещу нас ще играят великолепни нападатели. Трябва да покажем нещо повече от перфектна игра, за да разчитаме на успех. Всички знаят, че нашият вратар Джиджи Буфон е явление. Много е трудно да му вкарат гол, той дава увереност на отбора. Треньорът ни Алегри е причина да играя по-добре този сезон в сравнение с предишния, каза Тевес.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна