Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров остана №11 в света

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров остана на 11-о място в световната ранглиста по тенис след края на Откритото първенство на Франция. 24-годишният Димитров, който отпадна за втора поредна година в първия кръг на "Ролан Гарос", запази актива си от 2760 точки.
 
Финалистът в Париж Новак Джокович (Сърбия) води убедително в подреждането с 13 845 точки. На второ място е Роджър Федерер (Швейцария) с 9415 точки, а Анди Мъри (Великобритания) е на третата позиция с 7040 точки.

Новият шампион на "Ролан Гарос" Стан Вавринка (Швейцария) прогресира с пет места до четвъртото в класацията на АТП с 5835 точки.

Испанецът Рафаел Надал, който не успя да защити титлата си във френската столица, падна на десета позиция и записа най-слабото си класиране от 18 април 2005 година, когато беше 11-и и за последно беше извън топ 10.

В ранглистата при жените най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се изкачи с две места и вече е 47-а с актив от 1067 точки. Сесил Каратанчева също прогресира и се завърна в топ 100 за първи път от 4 ноември 2012 година. Каратанчева, която премина квалификациите и достигна до втория кръг на "Ролан Гарос", вече е 95-а в света с 643 точки. 

19-годишната Джулия Терзийска пък записа рекордно класиране в кариерата си. Тя се изкачи до 401-вото място с 81 точки след поредица от силни игри на турнири на ITF в Египет.

Новата шампионка на "Ролан Гарос" Серина Уилямс (САЩ) остава номер 1 в света с 9361 точки. На втора позиция се изкачи Петра Квитова (Чехия), а трета продължава да бъде Симона Халеп (Румъния) със 7360 точки. Финалистката в Париж Луцие Шафаржова (Чехия) се изкачи до рекордното в кариерата си седмо място с 4055 точки.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна