Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Смесената ни двойка по акробатика с травма и с нов елемент на Европейските игри в Баку

Смесената ни двойка по акробатика с травма и с нов елемент на Европейските игри в Баку
Снимка: БГНЕС

Смесената ни двойка Елена Великова и Алекс Жеков, която ще ни представя на Първите Европейски игри в Баку, подготвя нов елемент, който включи в програмата си за Азербайджан. Елена Великова и Алекс Жеков са единствените представители на България, които ще стартират в турнира по акробатика.

Двойката в момента тренира на пълни обороти въпреки тежката контузия на Елена, това съобщи треньорът на вида Мариан Габровски

Елена има травма на стъпалата. Контузията ѝ е много сериозна, но не сме намалили натоварванията, защото нейната воля и характер позволяват това. Не рискуваме необмислено. За мен най-важното е здравето на състезателите.След Световната купа подготовката върви отлично. От две седмици сме на лагер в София. За нас е чест да участваме на такъв форум. Няма да ни бъде лесно да влезем на финал, защото домакините със сигурност ще бъдат подкрепяни. Очаквам те да си изиграят съчетанието, в което сме вкарали нов елемент. Още не съм убеден дали ще го вкараме в квалификациите. Това е нещо, което е важно за нашето класиране и ще бъде изненада за конкуренцията ни. Надявам се до самото заминаване да не се случи нещо травмиращо. Надявам се да си изиграят програмата на макс, коментира още треньорът.

Искам да си изиграем съчетанията добре и стабилно. Каквото мога, ще направя. Ще се опитам да оставя краката и болките на заден план, за да мога да изиграя съчетанията по най-добрия начин, каза Елена Великова.

Като цяло се чувстваме добре, подготвени сме и сме уверени в себе си. От конкуренцията не се притеснявам. Вярвам на Елена и се надявам всичко да е наред, добави Алекс Жеков.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна