Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пиронкова и Каратанчева заявиха участие на турнира в Истанбул

Снимка: БУЛФОТО

Най-добрите ни тенисистки Цветана Пиронкова и Сесил Каратанчева ще участват в осмото издание на тенис турнира на твърди кортове в Истанбул (Турция) от 19 до 26 юли с награден фонд 250 хиляди долара. Полуфиналистката от 2005 и 2008 година Пиронкова, 47-а в света в момента, ще стартира директно от основната схема, а Каратанчева, 95-а в класацията на УТА, най-вероятно ще започне от квалификациите. 

В публикувания списък на заявените състезателки има 13 тенисистки от топ 50 на световната ранглиста, сред които и две бивши номер 1 в света. Винъс Уилямс (САЩ) ще се бори отново за титлата, която спечели в първото издание на надпреварата. Йелена Янкович от Сърбия е другата бивша лидерка в класацията на УTA, която ще играе в най-големия турски град през юли.

Сред звездите на турнира ще бъдат италианките Франческа Скиавоне, шампионка на "Ролан Гарос" през 2010 година, Флавия Пенета и миналогодишната финалистка Роберта Винчи, бившите състезателки от топ 10 Даниела Хантухова и Доминика Цибулкова (Словакия), изгряващите звезди на световния женски тенис Елина Свитолина (Украйна), Белинда Бенчич (Швейцария), Дария Гаврилова (Русия).

Състезанието ще се състои в новия комплекс Koza WOS, който бе домакин и на надпреварата от календара на АТП през април, спечелен от Роджър Федерер. Турнирен директор, както и тогава, е президентът на БФТ Стефан Цветков.

Квалификациите ще се играят на 19 и 20 юли, а мачовете от основната схема - от 20 до 26 юли.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна