Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Каратанчева ще участва във "Фед Къп"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сесил Каратанчева отново ще има възможността да играе за България в неофициалното световно отборно първенство по тенис за жени "Фед Къп". Разрешението дойде с официално писмо от Международната федерация по тенис (ITF).

След изричното желание на Каратанчева и последвалите продължителни разговори между ръководителите на българската централа и ITF беше направено изключение от новите правила и беше позволено софиянката отново да бъде включена в националния отбор на страната. Това, обаче, ще стане възможно след 8 февруари 2017 година. 

Много съм щастлива, че пак ще играя за "Фед къп". Радвам се, че федерацията свърши страхотна работа по моя казус и че ITF преразгледаха своето решение. Нямам търпение да изтече необходимият срок до 2017 година, за да мога отново да се събера с моите приятелки и съотборнички в националния тим, заяви Каратанчева.

Софиянката, която от началото на 2009 година се състезаваше за Казахстан, отново беше включена като българка в ранглистата на УТА на 20 октомври миналата година, след като прекрати договора си с азиатците.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени