Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приключи българското участие при жените на "Уимбълдън", Сесил загуби от испанка, Григор Димитров среща американец днес

Сесил Каратанчева отпадна в първия кръг на "Уимбълдън"
Снимка: БГНЕС

Сесил Каратанчева отпадна в първия кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис "Уимбълдън". Тя загуби от испанката Силвия Солер-Еспиноса с 6:2, 2:6 и 5:7 за 1:55 час. Така приключи българското участие при жените в третия турнир от Големия шлем за годината, след като и Цветана Пиронкова отпадна на същата фаза след поражение от Белинда Бенчич с 6:3, 1:6 и 3:6.

Каратанчева започна отлично срещата, поведе с 5:1 и спечели първия сет с 6:2. Във втората част обаче испанката взе първите пет поредни гейма и лесно след това изравни резултата. В решаващия трети сет двете си размениха серия от шест пробива до 4:4. При 5:5 обаче Солер-Еспиноса взе подаването си, поведе с 6:5, а след това приключи мача с нов пробив.

Каратанчева заработи 10 точки а световната ранглиста и 29 хиляди лири от наградния фонд за участието си в Лондон.

Григор Димитров ще играе срещу американеца Стийв Джонсън във втория кръг на надпреварата. Миналогодишният полуфиналист Димитров излиза за двубоя, който се започне в 13 и 30 на корт номер 2. 25-годишният американец е номер 52 в световната ранглиста, като двамата не са играли един срещу друг до момента. Веднага след мача на Димитров на същия корт ще играе неговата приятелка Мария Шарапова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна