Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" (Пловдив) остана без треньор

Петър Пенчев
Снимка: botevplovdiv.bg

Ръководството на "Ботев" (Пловдив) взе решение да освободи Петър Пенчев от поста старши треньор на представителния отбор.

Няколко часа след тежката загуба при гостуването на новака "Монтана" в "А" група с 0:6 председателят на Съвета на директорите Ангел Палийски заяви, че от следващата седмица "жълто-черните" ще имат нов наставник.

След безобразното представяне на отбора в мача срещу Монтана Управителният съвет взе единодушно решение да освободи треньорския щаб на отбора. Очаквахме Петър Пенчев сам да подаде оставка след това, което видяхме днес и след като той не го направи, решихме, че е необходима промяна за доброто на отбора, заяви Ангел Палийски.

Шефът на пловдивчани каза още, че вратарят Михаил Иванов е изиграл последния си мач с екипа на тима. Иванов има вина поне за половината от попаденията на "Монтана" в мача, включително и след удар от над 40 метра.

В понеделник ще проведем разговор с целия отбор. По всяка вероятност за футболистите ще има санкции, но все още не сме решили дали те ще бъдат от финансов или друг характер. Недопустимо е някои играчи да се отнасят по този начин към задълженията си на терена и с представянето си да предизвикват чувство на срам сред цялата "жълто-черна" общественост, допълни Палийски.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна