Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приемаме Балканско по плажен хандбал

Росица Бакърджиева
Снимка: БГНЕС

България ще приеме Балканско първенство по плажен хандбал, разкри председателят на федерацията Росица Бакърджиева. Идеята е най-силните отбори на полуострова да се съберат в Албена през септември.

В неделя приключи държавното първенство по плажен хандбал, което събра много позитивни отзиви. Част от организацията на турнира бяха членовете на Международната федерация Янис Меймаридис (Гърция), Бурак Тезджан (Турция) и Деде Пианкова – отговорник за плажния хандбал в САЩ.


Изключително доволна съм от Държавното първенство в Албена. Хареса ми невероятната енергия и ентусиазъм, с които идват играчите. Събрани на едно място бяха 420 хандбални хора, обединени от една любов по топката. Организацията на Албена беше отлична, заяви Бакърджиева.

Ние сме включени в един проект за развитието на хандбала у нас. Проектът е за 4 години, в който България е наблюдавана и подпомагана във всичките направления на хандбала. Янис Меймаридис, Бурак Тезджан и Деде Пианкова бяха изключително доволни и от отношението, което имаме към този спорт.

Проведохме едни сериозни разговори да стартираме едно Балканско първенство по плажен хандбал и ще се опитаме да го организираме още в края на септември. Янис и Бура, които са представители на гръцката и турската федерация, поеха лични ангажименти да осигурим отбори на всички държави. Знаете много добре какви силни бяха Балканските първенства преди време, когато спортът беше най-силен. Тези първенства бяха в основата на силното развитие на спортовете на Балканите, каза още шефът на родната федерация по хандбал.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна