Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сестри Стоеви отпаднаха от Световното първенство в Джакарта

Сестри Стоеви отпаднаха от Световното първенство в Джакарта
Снимка: БОК

Габриела и Стефани Стоеви приключиха участието си на Световното първенство по бадминтон в Джакарта (Индонезия) още във втория кръг на шампионата. Поставените под №16 в схемата на двойки българки отстъпиха пред Фи Чо Сун и Амелия Алиша Ансели (Малайзия) със 17:21, 14:21 точки след 32 минути игра.

Съперничките бяха просто по-добри. Опитахме всичко, но ни надиграха. Със загубата се учим. Има още доста турнири, на които ще покажем какво можем, заяви Габриела Стоева.

Амбицирани сме и ще тренираме, за да коригираме грешките. Дано следващия път се представим по-добре, добави Стефани Стоева.

Бадминтонистките от Малайзия играха много агресивно, искаха бързо да приключват разиграванията и момичетата не успяха да ги пречупят. За да победят Габи и Сиси трябваше да играят на 120 процента. И публиката ги подкрепяше много, беше коментарът на наставника им Гюнтер Хубер.

Сестри Стоеви се прибират в България другата седмица. Следващите турнири, на които те ще участват, са от Суперсериите в Токио и Сеул през септември.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна