Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивет Лалова-Колио ще бяха на полуфинал в Пекин

Ивет Лалова-Колио се класира за полуфиналите в спринта на 100 метра при жените на Световното първенство по лека атлетика в Пекин. Българката записа личен рекорд за сезона 11,08 сек., който беше достатъчен да завърши на втора позиция в серията си и да й гарантира място за полуфиналите утре от 14,40 ч. българско време. 

Няма как да не съм доволна. Нашите цели от големи първенства са поне да направим най-добрите си бягания за сезона. Доволна съм от начина, по който стартира това първенство. Надявам се и краят да бъде същия. Свърших много работа, нищо не е случайно. Щастлива съм, чувствам се добре и това нещо го прилагам на пистата. Очаква ме много тежък полуфинал, отивам без очаквания, ще се забавлявам и ще направя всичко възможно да направя едно още по-добра бягане, пък каквото ми е писано, заяви Лалова-Колио след финала. 

Другата българка в дисциплината Инна Ефтимова отпадна от борбата, след като записа време 11,50 сек. Тя попадна в много силна серия, в компанията на Тори Бауи от САЩ, Вероника Кембъл-Браун от Ямайка и Аша Филип от Великобритания. 

По-рано днес Георги Иванов приключи участието си на първенството, след като записа три неуспешни опита в квалификациите на тласкане на гюле и не се класира за финала днес - от 12,30 ч. българско време. 

Първата световна титла за деня взе испанецът Мигел Анхел Лопес, който триумфира в спортното ходене на 20 километра с време 1:19,14 ч. Втори с изоставане от 15 секунди финишира Дзен Ван от Китай, а бронзът остана за Бенджамин Торн от Канада. 

Днес ще бъдат раздадени още три комплекта медали - всичките във вечерната сесия. Това са тласкането на гюле, хвърлянето на чук и може би най-чаканото събитие на това първенство - финалът в спринта на 100 метра при мъжете, където големите фаворити са шестрактният олимпийски и осемкратен световен шампион Юсейн Болт от Ямайка и американецът Джъстин Гатлин, който записа най-доброто постижение за сезона. Финалът в дисциплината е от 16,15 ч. българско време. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна