Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Максим Ешкенази: Фортисимо Фест се завръща

Фортисимо Фест 2015

Началото е поставено през 2010-а година по идея на диригента Максим Ешкенази, който живее и работи в Лос Анджелис. Подкрепата идва от фондация "Америка за България", а целта в първите издания на фестивала е Фортисимо Фест да съчетава българска и американска класика, представена от наши музиканти и гости от Америка.


Мисия на организаторите е симфоничната музика да достига до по-широк кръг хора. Започват турнетата "Музика под звездите", с концерти на открито, посрещани навсякъде с голям ентусиазъм от страна на публиката. 

Поради спиране на финансирането, през 2014 г. Фортисимо фест прекъсна дейността си, за да се завърне с голям концерт през 2015-а на Античния театър в Пловдив - на 30-и август от 20.30 часа. 

Заглавието Love Story подсказва, че програмата, която Софийската филхармония ще представи под палката на Максим Ешкенази, ще включва музика от различни епохи, посветена на любовта. Чайковски, Бърнстейн, Родриго, музикални импровизации с Андриана Николова-Печенката, актьорски скечове с Юлиян Вергов и Ана Пападополу, и специално участие на виртуозния френски китарист Емануел Росфелдер предвижда афишът на събитието.

Чуйте подробности в интервюто с диригента Максим Ешкенази.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна