Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сесил Каратанчева нямаше аргументи срещу Белинда Бенчич

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сесил Каратанчева отпадна още на старта на Откритото първенство на САЩ по тенис, след като не успя да се противопостави на швейцарската сензация Белинда Бенчич – 1:6, 2:6.

Бенчич започна мача много уверено и още във втория гейм реализира първия си пробив, като даде едва точка на Каратанчева. Не беше по-различна ситуацията и в първия, когато швейцарката уверено го спечели. Последва леко вдигане на темпото на Каратанчева, но тя успя да вземе първия си гейм едва за 1:3.

До края на тази първа част младата швейцарка взе един гейм на нула, проби уверено за 5:1 отново без проблеми спечели за 6:1, като по този начин поведе с 1-0 сета.

Ситуацията не се промени и във втория сет, когато Бенчич стартира с пробив. Каратанчева изненадващо и за самата себе си върна пробива и в третия гейм до последно държа играта в ръцете си, но допусна отново Бенчич да спечели. След това тя взе своето подаване, макар и с доста труд, но до края на мача противничката ѝ направи истински рецитал и затвори мача с 2:6 във втория сет.

Каратанчева прибира гарантирани 39,5 хиляди долара от наградния фонд и ще добави 10 точки за ранглистата от първия кръг.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна