Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Петев: Информациите за моя смяна са провокация

Ивайло Петев
Снимка: sportal.bg

Селекционерът на националния отбор Ивайло Петев определи като провокация информациите за негова смяна и добави, че е готов да си тръгне веднага, ако бъде преценено, че е виновен за слабото представяне на националите.

Информациите за моя смяна са провокация. Не мисля, че това е нормално. Ако аз съм причина за слабите резултати, още утре си тръгвам. Можеше да си тръгна още преди два месеца. Тогава имах много добра оферта във финансово отношение, но аз останах. Обидно ми е, но не съм от вчера в тази гилдия, каза Ивайло Петев пред репортери на летище София след прибирането на отбора от Италия.

Снощи българите загубиха от Италия с 0:1 и на практика загубиха шансове за класиране на Евро 2016. Бяхме близо да измъкнем нещо, но като цяло класата на Италия е доста по-висока от нашата. Имаше промяна в играта в сравнение с мача срещу Норвегия, надявам се, че всички я видяха. Когато има слаби резултати, всички сме виновни, но най-много аз, защото аз съм старши треньор.

Това са футболистите, други няма. Имам вяра на всички, които съм повикал. Нормално е да губиш ритъм, когато не играеш редовно в клубния си отбор, каза още Ивайло Петев.

Имам договор за още три години. Но моят договор не е проблем. Ако аз съм причината, не утре, а след 10 минути си тръгвам. Проблемите в българския футбол са доста. Изоставаме в доста компоненти. Нужни са кардинални промени, но не е моя работа да определям политиката в клубовете. Ще търсим нови играчи за следващите мачове, колкото и да е малък изборът, добави Петев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна