Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Свалячи" в "Сцена на кръстопът"

Пламен Панев е режисьорът на новата пиеса на Елин Рахнев "Свалячи", която днес и утре (поради големия интерес на публиката), се играе в Дома на културата "Борис Христов" в рамките на фестивала "Сцена на кръстопът".

Актьорите Малин Кръстев и Герасим Георгиев–Геро разказват една смешна история, но написана нежно и трогателно от изящния майстор на словото Елин Рахнев.

Пиесата, която е продължение на култовата "Фенове", разказва живота и перипетиите на двама странични съдии от "Б" футболна група.

Привлича ме т.нар. "малък човек". Човекът от "Б“ групата. И защо силно корумпираните хора в България са обект на завист и мечта, споделя режисьорът.

Пламен Панев е и вдъхновител на концерта от джаз, фолклор, етно и класическа музика с участието на Йълдъз Ибрахимова, Иво Папазов-Ибряма и оркестър "Тракия", заедно  с Разградската филхармония. Като директор на Новия културен институт в Разград, който обедини драматичния театър, филхармонията и откритата сцена в Разград, той успява да създаде този интересен и предизвикателен проект.

Цялото интервю с Пламен Панев чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна