Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сектор "Г" обяви доверие в Гриша Ганчев

ЦСКА - запалянковци
Снимка: БГНЕС

Организираните фенове на футболния ЦСКА от "Сектор Г" имат доверие на Гриша Ганчев в опита му да спаси клуба. "Имаме доверие на Гриша Ганчев, най-малкото заради факта, че се нае да извади отбора от тази каша. Той има нашата подкрепа, но ние сме си взели поуки от предишните управници и искаме да бъдем коректив и да не позволяваме да се случва това, което се случваше досега. Гриша Ганчев има желание да вдигне отбора, да го извади от тази дупка", каза говорителят на "Сектор Г" Павел Маринов.

"Червената" общност чакат решението на съда по делото за обявяване на клуба в несъстоятелност, което е съдбоносно за бъдещето на ЦСКА и ще даде посока за развитието му. "На база решението на съда ще видим какво ще стане и на събранието на 4 октомври в НДК. Поканени са всички привърженици на ЦСКА, нека да излъчат свои представители. Основният въпрос на събранието на 4 октомври ще бъде съществуването на ЦСКА. Чакаме делото в Софийския съд днес. След това ще стане ясно дали това дружество ще бъде оздравено или ще бъде използвано другото дружество, което Гриша Ганчев е регистрирал", каза още представителят на "Сектор Г".

Павел Маринов за пореден път изрази позицията на северната трибуна против сливането с друг клуб. "Организираните фенове сме твърдо против преименуването на някои друг клуб в ЦСКА, това няма да е ЦСКА, това би бил някакъв абсурд. Няма как да подкрепяме такъв отбор. По тази логика г-н Домусчиев може реши да прекръсти отбора си на ЦСКА, ние трябва да го подкрепяме ли?", каза Маринов.

"ЦСКА играе много добре, ние това искаме, момчетата да се раздават, ние като фенове показахме, че винаги сме зад тях. Вчера на стадиона имаше над 10 000 души. Помня мачове по време на управлението на "Титан", когато ходехме 20 души и се знаехме поименно, ЦСКА го е имало преди нас, ще го има и след нас", допълни той.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна