Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Луис ван Гаал: Можем да спечелим Висшата лига и Шампионската лига до 2017 година

Луис ван Гаал
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на футболния "Манчестър Юнайтед" Луис ван Гаал изрази очакване, че тимът му ще спечели и титлата в Англия, и Шампионската лига до 2017 година, когато контрактът му с тима изтича.

Реалистично е да очакваме, че можем да спечелим както Висшата лига, така и Шампионската лига до 2017 година, каза холандският специалист.

Ван Гаал, който пристигна на "Олд Трафорд" преди година с тригодишен договор, е печелил първенството с абсолютно всеки клубен тим, който е ръководил - "Аякс", "Барселона", АЗ "Алкмаар" и "Байерн" Мюнхен, а с амстердамския гранд вдигна и трофея в Шампионската лига през 1995 година. В момента "Манчестър Юнайтед" се намира еднолично на върха в класирането във Висшата лига на Англия за пръв път от времето, когато сър Алекс Фъргюсън беше мениджър на отбора.

В Шампионската лига нещата обаче не изглеждат толкова розови, след като "червените дяволи" започнаха участието си със загуба с 1:2 като гост на ПСВ "Айндховен".

Играем по-добре спрямо предходния сезон, но все още се нуждаем от време, за да постигнем целите си, заяви бившият старши треньор на националния отбор на Холандия.

За да спечелим Висшата лига или Шампионската лига, трябва да подобрим още много неща в представянето си, добави холандецът.

Ван Гаал каза още, че след изтичането на контракта му през 2017 година ще се оттегли от футбола, както е споменавал и по-рано.

Обещал съм на жена ми, че през 2017 година ще отидем да живеем в нашата вила в Португалия. Ще ми бъде много трудно да наруша обещанието си, макар че във футбола нищо не се знае. Ако все пак остана и след 2017 година, жена ми със сигурност няма да бъде доволна, добави 64-годишният холандец.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени