Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Инински: Не отиваме с голямата кошница на Световното

Красимир Инински
Снимка: БГНЕС

Националният ни отбор по бокс няма да замине с голямата кошница на Световното първенство, което стартира във вторник в Доха. Това разкри президентът на федерацията ни Красимир Инински.

България ще бъде представена от четирима: Тинко Банабаков в кат 49 кг, Даниел Асенов в кат. 52 кг., Елиан Димитров в кат. 60 кг и Петър Белберов в кат 91 кг.



В последния момент от състава отпадна Симеон Чамов, който претърпя операция на дясната ръка, докато Тервел Пулев реши да не участва, за да съхрани сили за сериите на АИБА Про-Боксинг.

Нашите очаквания са едно достойно представяне. Целим се винаги в най-високото – световен шампион. За мен е важно да се представим на ниво, ако можем да вземем и квота. Момчетата са подготвени. Въпросът е да се представят добре и да оставят сърцето си на ринга.

Аз смятам, че треньорите са си свършили добре работата и формата им е на ниво. Но когато в годината има три основни големи състезания е много трудно да се направят три върха в супер формата. Така че не тръгваме с голямата кошница, а по-скоро искам едно достойно представяне и подобаващо класиране, заяви Красимир Инински.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени