Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Англия с 10 от 10 в квалификациите ще играе на Евро 2016

Англия с 10 от 10 в квалификациите ще играе на Евро 2016

Англия завърши по най-добрия начин европейските квалификации, след като спечели гостуването си на Литва с 3:0. Така с 10 победи от 10 мача и с пълен актив от 30 точки англичаните заеха първото място в групата и ще играят на шампионата на Стария континент във Франция догодина. Във Вилнюс възпитаниците на Рой Ходжсън стигнаха до успеха с попадения на Рос Баркли в 29-ата минута и на Алекс Окслейд-Чембърлейн в 62-рата минута. Вратарят на домакините Гиедриус Арлаускис си отбеляза автогол в 35-ата минута.

 

Швейцария също си осигури директно класиране на Евро 2016, след като завърши на второ място с 21 точки. В последния кръг те победиха като гост Естония с 1:0. Автогол на Рагнар Клаван в четвъртата минута на добавеното време донесе седмата победа на "часовникарите". Швейцарците бяха по-активният тим в мача и създадоха повече голови положения от своя съперник като с пропуски се отличиха Ерен Дердийок, Джердан Шакири, Гранит Джака и Блерим Джемайли.

Словения се нареди на трето място с 16 точки след успех над Сан Марино като гост с 2:0 и ще играе бараж. Головете за словенците отбелязаха Бощян Сезар в 54-тата минута и Нейч Печник в 75-ата.

Сан Марино завърши на последната позиция с 1 точка.

Резултати от последните срещи:

Естония - Швейцария  - 0:1

Литва - Англия  - 0:3

Сан Марино - Словения - 0:2

 Крайно класиране:

1. Англия - 30 точки

2. Швейцария – 21 точки

  - - -

3. Словения  - 16 точки

  - - -

4. Естония – 10 точки

5. Литва – 10 точки

6. Сан Марино – 1 точка


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна