Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Легендите" подават ръка на млади музиканти в Пловдив

Следващата седмица „Легендите“ гостуват в Пловдив. В Колодрума те ще изсвирят за пловдивската публика едни от най- обичаните български рок парчета от последните 40 години. 

За откриването на концерта „Легендите“ поканиха победителите от конкурса за най-добрa училищна група „Голямо междучасие 2015“ - Panic Station, които ще свирят пред пловдивската публика. 

На 3 ноември след 20.30 часа в Колодрума „Легендите“ ще представят над 25 емблематични песни, останали в историята на българската рок музика! Сред тях са „След десет години“, „Пак ще се прегърнем“, „Оловният войник“, „Жулиета“, „Да те жадувам“, „Ледено момиче“ и други.


Парчетата ще звучат в оригинален аранжимент, но показващи артистите в различна светлина – Данчо Караджов,  изпълняващ песни на ФСБ и Тангра, Стенли - с оригинален прочит на репертоара на D2, Любо Киров - в ролята на барабанист и певец, плюс брилянтните китарни партии на Митко Кърнев.


Музикантите, които сформираха "Легендите", са Константин Цеков от ФСБ, Константин Марков и Стенли от "Тангра", Йордан Караджов от "Сигнал", Митко Кърнев от D2 и Любо Киров. Вижте и чуйте в аванс.

Снимка


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна