Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Чочев влезе като резерва при загуба на "Палермо" в Италия

Ивайло Чочев
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Националът Ивайло Чочев влезе като резерва при загубата на "Палермо" с 0:2 като гост срещу "Наполи" в среща от десетия кръг на италианското първенство по футбол. Чочев се появи на терена в 79-ата минута, заменяйки Ашраф Лазаар. Пред близо 35 хиляди на стадион "Сан Паоло" домакините поведоха в резултата след гол на Гонсало Игуаин шест минути преди почивката. Ударът в далечния ъгъл на вратата на гостите осигури осми гол за аржентинския национал през сезона, като бившият нападател на "Реал" Мадрид е начело в класирането при голмайсторите с осем попадения до момента. Превъзходството на "небесносините" продължи и след почивката, но вторият гол падна едва в 80-ата минута. Белгийският национал Дрийс Мертенс проби към вратата на "Палермо" и с прецизен шут осигури успеха в полза на "Наполи". Победата е пета поредна в актива на неаполитанците, които имат 21 точки на второ място в Серия "А". "Палермо" е с 11 точки на 13-а позиция в класирането.

В друга среща от този кръг "Фрозиноне" победи с 2:1 у дома срещу "Карпи" в мач между новаците в елита. Националът Александър Тонев е в България и не игра за домакините, като причина за това е трагедия в неговото семейство. "Фрозиноне" се намира на 17-о място с актив от 10 точки.

Лидерът в класирането "Рома" победи с 3:1 като домакин срещу "Удинезе". В петата минута Миралем Пянич изведе столичани напред в резултата след хубава комбинация между Майкон и Раджа Наинголан. Пет минути след това удар на опитния бразилец Майкон изненада вратаря на гостите Орестиз Карнезис и покачи аванса на столичани на две попадения. След почивката "Рома" отново игра по-силно и в 64-тата минута Жервиньо беше изведен на голова позиция от Костас Манолас и не сгреши, реализирайки трети гол във вратата на "черно-белите". В 78-ата минута Сирил Тереу реализира гола на частта за отбора от Удине. "Рома" има 23 точки на първо място в Серия "А", докато "Удинезе" заема 14-а позиция с 11 точки.

"Фиорентина" надигра с 2:0 като гост "Верона" и има актив от 21 точки на трето място в класирането. Попадение на Никола Калинич и автогол на Рафаел Маркес осигуриха успеха в полза на "виолетовите".

"Милан" победи трудно с 1:0 у дома срещу "Киево" с гол на Лука Антонели в началото на втората част. "Росонерите" са на осмо място с 16 точки.

Шампионът "Ювентус" загуби с 0:1 като гост срещу "Сасуоло". Гол на Никола Санзоне в 21-вата минута остави "бианконерите" на 12-о място с 12 точки. Отборът от Торино завърши мача с десет души заради червен картон на Джорджо Киелини в края на първото полувреме.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени