Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анатоли Илиев е новият член на УС на ACES Europe, Русе е европейски град на спорта догодина

Антатоли Илиев е новият член на УС на ACES Europe, Русе е европейски град на спорта догодина

Анатоли Илиев е избран за член на Управителния съвет на ACES Europe (организацията, която определя спортните столици, градове и селища на континента) по време на годишната среща, която се проведе в Брюксел.

Българинът, който е секретар на Оргкомитета на София 2018 – Европейска столица на спорта, е с мандат за 5 години и е първият българин с подобно високо признание в една от най-престижните континентални спортни структури. Той ще е един от седмината членове на Управителния борд, които през идните години ще определят основните насоки по отношение на спорта на територията на континента.

Това е признание за София и България, приемам го като оценка за свършеното от целия екип досега по кампанията. То показва, че хората са оценили желанието на нашата столица и на България като цяло да промени отношението си към спорта и час по-скоро да създаде повече условия за физическа активност и динамичен начин на живот на населението, заяви след избирането си Анатоли Илиев.


По време на срещата Русе бе определен за Европейски град на спорта през 2016 година. Изборът е базиран на възможностите и намеренията на дадено населено място, като се приема, че спортът е фактор, който влияе върху развитието на обществото, подобряване качеството на живот, съдейства за доброто здраве и интеграцията на отделните социални общности.

Удостоверението бе връчено на кмета Пламен Стоилов лично от президента на ACES Europe Джан Франческо Лупатели на тържествена церемония в една от залите на Европейския парламент. В града наскоро бе открита голяма спортна зала, която очаква следващата година потвърждение за домакинство на Световното първенство по спортни танци.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна