Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две директни предавания от фестивала на оперното и балетно изкуство в Стара Загора - 23 и 26 ноември, 19 часа

БНР Новини

От 23 ноември до 5 декември в Стара Загора ще се проведе за 46-и път Фестивал на оперното и балетното изкуство - своеобразна панорама на постиженията и търсенията в музикално-сценичните изкуства у нас през последния творчески сезон.

Основни организатори на фестивала са Община Стара Загора и Държавна опера - Стара Загора, която тази година отбелязва своята  респектираща 90-годишнина.
Виж цялата програма на фестивала.

Фестивалът ще бъде открит от театъра-домакин на 23 ноември. В една вечер ще бъдат представени избрани откъси от операта „Гергана” на Маестро Георги Атанасов и танцовия спектакъл „Безвремие”. Освен това в Стара Загора ще гостуват Софийската филхармония, оперите от Пловдив, Варна, Бургас, фондация „Павароти” с концерта „Гласовете на Италия”, фондация „Дарина Такова”.

Последният спектакъл ще бъде на 5 декември - премиерата на операта „Лучия ди Ламермур” на Гаетано Доницети в постановка на Старозагорската опера.

На 23 ноември в спектакъла под диригентството на Красимир Къшев ще пеят Русалина Мочукова, Ивайло Йовчев, Иван Кабамитов, Александър Марулев. Следващото директно предаване ще бъде на 26 ноември от 19.00, когато Бургаската опера ще представи „Травиата” на Джузепе Верди. Ще дирижира Иван Кожухаров, а главните роли ще изпълнят Веселина Василева, Даниел Дамянов, Мариян Йованоски.

Съдържание на операта „Гергана”

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени