Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България приема кръг от Балканския хард ендуро шампионат

България приема кръг от Балканския хард ендуро шампионат

България за ще бъде домакин на кръг от Балканския шампионат по хард ендуро догодина, съобщи представителката на ФИМ Европа - Николета Оларио (Румъния). Решението e взето на Конгреса на Балканския мотоциклетен съюз в София. На него бе обсъден календара на ИЕШ по екстрийм ендуро, който отново ще следва вече установените правила. Първенството ще се състои от 3 кръга - в България, Румъния и Турция. 

Мисля, че в България ще се получи много добро състезание, защото имате голям опит в организацията. Сигурна съм, че и тук ще се справите перфектно. Ще поддържаме постоянна връзка с организатора на надпреварата, за да бъдем възможно най-полезни на състезателите  в тази зрелищна дисциплина, заяви Николета Оларио.

Домакинството на кръга от Балканския шампионат по хард ендуро страната ни получи благодарение на силното представяне на 17-годишния Теодор Кабакчиев, който бе единственият българин в стартовия списък на първенството този сезон. Пилотът от Габрово се представи по най-добрия начин, спечелвайки шампионската титла.

Надпреварата ще се състои от 13-и до 15-и май в местността"Узана" край Габрово и ще бъде част от BG-X Ендуро шампионата, което е гаранция за сигурно зрелище и интересни битки до самия финал.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна