Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хавиер Ернандес се оплака, че Луис ван Гаал не му давал шанс в "Манчестър Юнайтед"

Хавиер Ернандес
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хавиер Ернандес е напуснал футболния "Манчестър Юнайтед", защото Луис ван Гаал му е дал "един процент шанс" да играе в нападението на "червените дяволи" през настоящия сезон, заяви самият мексиканец за "Марка". Както е известно, през сезон 2014/2015 той игра под наем в "Реал" Мадрид, а след това неговите права бяха продадени на германския "Байер" Леверкузен за сума от около 7,3 милиона британски лири.

Ван Гаал ми каза, че имам само един процент шанс да играя на моята позиция в "Манчестър", така че аз напуснах и подписах с "Байер". Тук се чувствам уверен и важен. Не само заради головете, които вкарвам, а и защото съм титуляр във всеки мач, каза мексиканецът, който беше привлечен от Алекс Фъргюсън в "Манчестър Юнайтед".

Благодарен съм на Фъргюсън. Той е най-добрият треньор за всички времена, а неговите умения да управлява отбора са уникални. При него всеки имаше място и го знаеше. Може да изиграеш и 15 мача на сезон, но знаеш своето място. Той отвори вратата в Европа за мен и аз спечелих две титли под негово ръководство, добави Ернандес.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени