Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отборите на Тонев и Чочев с тежки загуби в Италия, лидерът "Интер" се издъни срещу "Лацио"

Кандрева пропусна дузпата, но вкара при добавката за победата на "Лацио" над "Интер" в Милано
Снимка: БГНЕС

Българите в "Серия А" Александър Тонев и Ивайло Чочев започнаха като титуляри за своите отбори "Фрозиноне" и "Палермо", но претърпяха поражения и бяха заменени през второто полувреме. Тонев и "Фрозиноне" се бориха достойно, но отстъпиха с 2:4 пред "Милан". "Палермо" пък падна с 0:2 при визитата си на закъсалия "Сампдория".

Тонев започна като титуляр и игра доста добре до 63-та минута, когато беше заменен от Лука Паганини. След мача се оказа, че българинът има леко разтежение, което е станало причина и за смяната му при резултат 1:2. Той беше санкциониран и с жълт картон в добавеното време на първата част. Домакините откриха резултата в 19-та минута чрез Даниел Чиофани, който излезе между двамата централни защитници на гостите след пас на Федерико Диониси и откри резултата, пращайки топката под плонжа на вратаря Джанлука Донарума. "Росонерите" нанесоха своя удар в рамките на 5 минути през второто полувреме, като първо Игнацио Абате вкара за 1:1 по диагонала, а Карлос Бака се възползва от рикошети и неразбирателство в защитата на "Фрозиноне". Бразилецът Алекс вкара за 1:3 в 77-та минута след подаване на Мамаду Нианг, а Диониси отзнаменува добрата си игра с гол за 2:3, който върна надеждите на жълтите. Джакомо Бонавентура, който свали топката с глава за втория гол, оформи крайното 2:4.

Ивайло Чочев игра до 57-та минута за "Палермо", който отстъпи при визитата си на "Сампдория", а смяната на българина беше шведският нападател Робин Куайсон. Роберто Сориано откри резултата в 53-та минута, а Давид Иван удвои в 76-та.

В последния мач от кръга лидерът "Интер" допусна домакинска загуба с 1:2 от "Лацио". Миланският тим запази първото място в Серия "А" с точка преднина срещу "Фиорентина" и "Наполи", докато столичаните вече са десети.

"Лацио" стартира мача по най-добрия възможен начин, след като в петата минута Лукас Билия подаде от корнер на границата на наказателното поле, където Антонио Кандрева я засече и я изпрати с топовен изстрел в мрежата на Самир Ханданович. "Интер" получи възможност да върне гола в 54-та минута, когато съдията отсъди свободен удар в наказателното поле на "Лацио" заради грешно връщане и уловена от вратаря топка, но Алекс Тейес не се възползва и неговият удар беше отбит от стената. Мауро Икарди обаче поправи грешката на бразилеца само седем минути по-късно, когато се откъсна очи в очи срещу Етрит Бериша и го преодоля за 1:1.

Фелипе Мело допусна фатална грешка в 87-та минута на срещата, след като фаулира Сергей Милинкович-Савич в наказателното поле на "Интер" и "Лацио" получи дузпа, реализирана от Кандрева за 2:1. Италианският национал пропусна първия удар заради спасяване на Ханданович, но при добавката беше точен и "Лацио" спечели мача.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени