Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роджър Федерер очаква тежък мач срещу Григор Димитров

Роджър Федерер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Четирикратният шампион Роджър Федерер (Швейцария) очаква тежък мач срещу Григор Димитров в третия кръг на Откритото първенство на Австралия. Двубоят между двамата ще бъде в петък. "Честно казано, тежък съперник за мен. Той има качествата и може да бъде наистина много опасен. Физически е добре подготвен за пет сета, така че трябва да покажа най-доброто от себе си на корта в петък", каза той.

Федерер спечели последната среща с Димитров в Бризбейн на 8 януари с 6:4, 6:7(4), 6:4. "Трудно е да се оценява мача ни в Бризбейн, защото имах известни проблеми и се стараех да преминавам през мачовете без прекалено дълги разигравания. Така че, когато се връщам назад към тези срещи, е трудно да преценя, какво е било добре и какво не толкова", каза Федерер.

През миналата седмица Димитров стигна до финала в Сидни, в който пропусна мачбол в тайбрека на третия сет и загуби от сърбина Виктор Троицки. "Мисля, че той игра добре в Сидни и този турнир определено може повиши увереността му, ако вземе позитивите от представянето си, защото да загубиш на финала, след като си имал мачбол, не е много приятно. Трябвало е да премина през подобни ситуации и те са от най-тежките. Но ако погледнеш положително на нещата, Григор можеше и трябваше да спечели турнира. Така че, той в момента е във възходяща линия", каза още швейцарецът.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени