Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Концерт на възглавници" с карнавално настроение

Едно от най-романтичните места в света несъмнено е Венеция. А всяка година в края на януари и началото на февруари именно този град се пренася в една различна епоха, в която всички участници пресъздават и доизмислят древни маски и костюми в стил, който изящно проследява средновековните цветове и форми и ги обединява с Ренесанса и епохата на барока.

Карнавалът във Венеция – именно той ще бъде почетен в предстоящия на 31.01.2016 г. от 11:00ч. и 17:00ч. Концерт на възглавници. Балове, танци, маски и гондолиери – всички те ще присъстват в програмата, когато отново домакин на събитието ще стане Съюзът на архитектите на ул. "Кракра" №11.

Плавайки по водите на това приказно място ще видим как брилянтният цигулар Ивайло Данаилов ще се превъплъти в огнения италиански виртуоз Николо Паганини и заедно  с неговите музикални партньори виолончелиста Петър Кушлев и пианистката Нона Кринчева, може би ще проговорят и италиански.

За един истински карнавален ден, всички гости, и малки и големи, са поканени да сътворят най-красивите маски и да си припомнят най-приятните танцови стъпки. В конкурса за оригинален костюм този път ще се избират Принцеса и Принц на бала. Един час преди концерта, ще се проведе Работилница на възглавници, където ще се изработват и декорират елементи от карнавалното облекло.

„Концерт на възглавници” е проект на Модо България.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна