Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивелин Попов е Футболист на България за 2015 година

Ивелин Попов
Снимка: БГНЕС




  Нападателят на Спартак (Москва) и българския национален отбор Ивелин Попов спечели приза за най-добър футболист на България за 2015 година, докато Станимир Стоилов беше обявен за най-добър треньор след отличния сезон начело на Астана от Казахстан.

Ивелин Попов спечели първия си приз за футболист на годината, побеждавайки Ивайло Чочев от Палермо и Георги Миланов от ЦСКА Москва.

Станимир Стоилов спечели титлата в първенството на Казахстан и записа успешно участие в Шампионската лига по футбол в група с Атлетико Мадрид, Бенфика и Галатасарай. Бившият треньор на Левски изпревари в анкетата Никола Спасов от носителя на купата Черно море и Георги Дерменджиев от шампиона Лудогорец.

Футболистите на Лудогорец, Литекс и Левски обраха останалите награди за най-добрите играчи във вътрешното първенство. Боян Йоргачевич от "сините" беше отличен под номер 1 сред вратарите, Страхил Попов и Данило Асприля от ловешкия тим са най-добри в категорията за защитници и нападатели, докато Марселиньо беше обявен за най-добър при полузащитниците. Асприля е и най-добър чужденец. Божидар Краев от Левски спечели приза за най-добър млад футболист.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна