Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Фрозиноне" загуби от "Рома" без Тонев

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българският национал Александър Тонев пропусна мача на "Фрозиноне" от 22-ия кръг на италианското първенство по футбол срещу "Рома", загубен от неговия тим с 1:3 на "Олимпико". Поражението остави "канарчетата" на предпоследното 19-о място в елита с актив от 16 точки, докато първият над чертата "Сампдория" има 23.

Тонев получи леко разтежение на бедрен мускул в левия крак в двубоя срещу "Торино" на 16 януари и би трябвало да бъде готов за следващия мач на "Фрозиноне", насрочен за трети февруари срещу "Болоня". Без бившия халф на родния ЦСКА, "Фрозиноне" допусна гол на Раджа Наинголан в 18-ата минута на срещата, но изравни само шест по-късно чрез Даниел Чиофани. Стефан Ел Шаарави обаче вкара победното попадение в полза на "Рома" само три минути след началото на второто полувреме, а Миралем Пянич оформи крайния резултат в 84-та.

Победата в събота вечер ще остави "Рома" на пето място в класирането на Серия "А" и след изиграването на всички мачове от 22-ия кръг. "Интер" и "Фиорентина", с по три точки повече от "вълците", срещат съответно "Милан" и "Дженоа" по-късно днес.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна