Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Верди, Моцарт и Пучини звучат на благотворителен концерт в Операта в Пловдив

| обновено на 18.02.16 в 13:20

Два благотворителни концерта в Пловдив в събота и във вторник!  

Държавна опера - Пловдив посвещава "Опера бутик" на 20 февруари, събота, на благотворителна кауза. Парите от билетите ще отидат за подпомагане на неотложното лечение в чужбина на Златка Александрова, дългогодишен перукер и гримьор  в Операта.

СнимкаВ програмата на Опера бутик са включени най-красивите арии и дуети на  Верди, Моцарт и Пучини. Звездните гласове на пловдивската опера ще поднесат на меломаните някои от най-обичаните арии и дуети от оперите „Аида”, „Тоска”, „Кармен”, „Риголето”, „Сватбата на Фигаро”, „Дон Жуан” и „Севилския бръснар”

За същата благотворителна кауза е и концертът на „Sofia Chamber Orchestra“ формация  във вторник, 23 февруари, в Концертна зала.

Концертът е под егидата на областния управител Здравко Димитров и е със съдействието на арменската общност. Между участниците в концерта са тенорът от Пловдивската опера Ивайло Михайлов и композиторът Хайгашод Агасян. 

Всички събрани средства от концерта ще се внесат директно в дарителската сметка на Златка Александрова. Ако желаете да помогнете, може да закупите покана от 10 лева на касата на Концертна зала и преди концерта от 19 ч.  в Дом на културата! 

За двата благотворителни концерта чуйте в звуковия файл разговора на Галя Митева с мецосопраното Елена Чавдарова – Иса, тенора Ивайло Михайлов и композитора Хайгашод Агасян.  

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна