Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йозеф Блатер няма да подкрепи публично нито един от петимата претенденти за мястото му

Йозеф Блатер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отстраненият президент на Международната футболна централа (ФИФА) Йозеф Блатер няма да подкрепи публично нито един от петимата претенденти за мястото му, въпреки че четирима от петимата участници в избора са го търсили. Пред френското радио "Монте Карло" Блатер заяви: Няма как, невъзможно е, когато беше попитан дали има свой явен фаворит. След което добави, че четирима от петте кандидати за поста са го търсили и говорили за кампанията.

На въпрос дали ще каже кой е петият, който не го е търсил, швейцарецът отказа да отговори, но предположенията са за йорданския Принц Али, който беше съперник на Блатер по време на конгреса през май миналата година, който беше предшестван от скандали и арести на висши футболни функционери. Можете да си мислите каквото искате, а също така и да предполагате, че е Али, който загуби от мене на редовния конгрес, добави Блатер.

Но не само претендентите за стола му са го търсили. Няколко от 209-те национални федерации-членки на ФИФА са му се обадили и попитали за кого да гласуват на предстоящите избори. Но Блатер отговорил: вотът си е ваше решение.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна