Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Барселона" увеличи аванса си в Примера след девета поредна победа

Лео Меси вкара изравнителния гол при победата на "Барселона" над "Севиля" с 2:1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Барселона" постигна 21-вата си победа в първенството на Испания този сезон и девета поредна, като се наложи с 2:1 над стабилния отбор на "Севиля" в мач от 26-ия кръг на Примера дивисион. Гостите откриха резултата с хубаво попадение на Витоло, но Меси и Жерард Пике обърнаха развоя на мача.

"Севиля" откри резултата в 20-ата минута – след перфектна контра отляво, като Беноа Тремолинас открадна топката и комбинира с Михаел Крон-Дели. Датчанинът му върна, а нахлулият Тремулинас центрира меко точно на крака на Витоло. Роденият на Канарските острови нападател с едно докосване по диагонала прати топката в мрежата на каталунците. В 32-рата минута Лионел Меси изравни от фаул. Той прати топката по диагонала в левия горен ъгъл на Рико, който само се обърна, за да извади топката. Пет минути преди края на първото полувреме Меси не успя да завърши атака на Неймар, като този път вратарят се прояви.

Три минути след началото на второто полувреме Жерард Пике вкара победния гол, завършвайки чудесно центриране на Луис Суарес. В следващите минути и двата отбора имаха по едно положение, като първо пропуск направиха севилци. Кевин Гамейро пропусна сам срещу вратаря Браво, а след него и Неймар затрудни Рико. В последните 20 минути гостите пренесоха тотално играта пред вратата на "Барселона", в игра се появи и украинското им попълнение Йевхен Коноплянка, но Браво и защитата пред него се справиха с натиска.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени