Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Дунав“ с бронзови отличия от турнира за купата на България

Снимка: dunav8806.com

Съставът на „Дунав“ спечели за трета поредна година бронзовите медали в турнира за купата на България по баскетбол за жени, който се провежда в Стара Загора. В малкият финал момичетата на Георги Божков победиха тима на „Хасково“ с 86:77 точки.  Редовното време завърши 74:74 точки.

Шампионките от Русия спечелиха първата част с 24:19 точки, но на почивката съперничките им имаха преднина от 41:35. В края на третата четвърт русенки отново поведоха с 64:60 точки.1:30 минути преди края възпитаничките на Елена Станкова водеха със 73:70. Дженифър Брандън беше фаулирана и изравни 74:74 40 секунди преди края. Двата отбора сгрешиха в ответните атаки и срещата отиде в продължение. В добавените пет минути „Дунав“ направи серия 10:0, поведе с 86:76 и спечели мача. В третата част на мача баскетболистката на Дунав 8806 Радостина Димитрова получи контузия на коляното и все още не се знае колко сериозно е състоянието й.

Радостигна Димитрова се отличи с 22 точки за победителките. Дженифър Брандън записа "дабъл-дабъл" - 15 точки и 20 борби. 16 точки вкара Александра Катич. Мея Тирера и Лия Галдейра отбелязаха по 23 точки за Хасково 2012. Тирера спечели 10 борби, а Галдейра добави 9 борби и 9 асистенции.

Радостен съм за това, че победихме. Иначе не съм радостен от играта, има много забележки. Спечелихме бронзови медали и трябва да се радваме на всяка победа. Днес беше трудна победа срещу силен съперник след продължение. Трябват ни два дни почивка всеки да помисли за напред, включително и аз, каза старши треньорът на „Дунав“ Георги Божков след двубоя пред БНТ.

Хасково може да играе много по-добре от това, което показа в днешния мач. Ние бяхме дошли да спечелим тази купа, затова в момичетата днес имаше едно отчаяние в душите им, коментира треньорът на „Хасково“ Елена Станкова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени