Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габрово отново е домакин на магичната среща "Златна котка“

Магично шоу ще представят тази вечер в Габрово професионалисти в илюзионното изкуство от страната и чужбина. За пета поредна година Градът на хумора е домакин на магичната среща „Златна котка“. Галаспектакълът за публиката е кулминацията на фестивала, който включва лекции, представени от магове-професионалисти, демонстрации и състезания за приза "Златна котка".

Най-добрите от маговете в тазгодишното издание, ще излязат довечера на сцената, заедно с шампиони в илюзионното изкуство от Унгария, Сърбия и Румъния. Президентът на Международното братство на магьосниците Джони Търнър от САЩ, ще впечатли публиката със сръчност и великолепен хумор, гарантират организаторите на магичната среща Дани Белев и Мистър Джим от Сдружението на илюзионистите "Quick hands project”.

Адреналинът в залата ще се покачи с въздушната акробатика на цирковата артистка Еми Велкова:

Най-атрактивното във въздушната акробатика, са едни каскади, както ние ги наричаме, които хората не очакват и е интересно, когато се приземиш близо до земята. Изисква се доста сила, тренинг, репетиции.

Повече от 80 магове и фокусници от 6 държави, участват в петото издание на "Златна котка". Ежегодната среща традиционно се провежда около дните на шегата 1-ви април и привлича все повече артисти.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна