Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лудогорец" с минимална победа срещу "Ботев"

Лудогорец-Ботев 1:0
Снимка: БГНЕС

"Лудогорец" победи "Ботев"(Пловдив) с 1:0 в последния мач от 27-ия кръг на футболния шампионат. Двубоят се изигра на стадион "Лудогорец Аренав Разград.

Голът за домакините отбеляза Марселиньо в 40-ата минута.


От 48-ата минута отборът на "Ботев" игра с десет души след втори жълт и червен картон за Игор Ощипко.

Тимът на "Лудогорец" имаше превъзходство през целия мач, като с основна заслуга за минималната загуба на гостите от Пловдив бе вратарят на тима Виктор Голас, който имаше отлични намеси.

Пропуски за "Лудогорец" направиха през първата част на два пъти Джонатан Кафу и веднъж Клаудиу Кешеру, като отлични намеси имаше вратарят на "Ботев" Виктор Голас.

Най-добрата възможност за гол преди попадението на Марселиньо обаче бе за "Ботев".

В 25-ата минута вратарят на "Лудогорец" Владислав Стоянов направи груба грешка, подарявайки топката на Тодор Неделев. Той стреля от границата на наказателното поле, но ударът му мина над вратата на "Лудогорец".

Логичното се случи в 40-ата минута, когато националът на България Марселиньо преодоля Голас след подаване от Вандерсон и откри резултата в мача.

В началото на втората част гостите останаха с десет души след втори жълт и червен картон за бранителя на "Ботев" Игор Ощипко.

До края доминацията на "Лудогорец" продължи, като Кафу, Кешеру и Лукас Саша пропуснаха добри възможности, давайки възможност на вратаря на Ботев Виктор Голас да покаже класа.

С успеха "Лудогорец" си върна преднината на върха в класирането на 14 точки пред втория "Левски". "Ботев" остава на петата позиция.  

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна