Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Арсенал" се отдалечава от титлата

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Арсенал" съкрати до минимум шансовете си да спечели титлата в Англия, след като завърши 3:3 в градското дерби с "Уест Хям" в 33-ия кръг. Анди Керъл се отличи с хеттрик за чуковете, които изоставаха с 0:2 до 35-ата минута, но накрая можеха и да спечелят. Лоран Кошчелни обаче измъкна точката за "Арсенал" с удар в 70-ата минута.

Керъл се разписа само в разстояние на осем минути, а пропуснатата победа остави "Арсенал" на 11 точки от лидера "Лестър Сити". Още в началото на мача попадение на Мануел Ланцини беше отменено напълно несправедливо за "Уест Хям", а в 14-ата минута с точно изпълнение на Месут Йозил топчиите излязоха напред в резултата. Алекс Иуоби изведе Йозил, който стреля точно по диагонала за 0:1. Алексис Санчес се възползва от нов перфектен пас на Иоуби и удвои за 2:0, но в рамките на 1 минута преди почивката Анди Керъл изравни.

Първо той вкара във вратата на Давид Оспина с глава след центриране на Аарън Кресуел, а в 45-ата вкара за 2:2. Обратът стана пълен 7 минути след началото на второто полувреме, когато пак с глава Керъл оползотвори подаване на Майкъл Антонио. Но в 70-ата минута Кошчелни с удар от средно разстояние възстанови отново равенството, този път за 3:3.

Две минути преди този гол можеше да се стигне до равенството, но Лансини изчисти на голлинията удар на защитника Начо Монреал.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна