Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роналдо контузен, днес минава медицински прегледи

Роналдо
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Португалският нападател на футболния "Реал" (Мадрид) Кристиано Роналдо ще премине по-късно днес медицински прегледи, след като получи мускулна контузия на бедрото на десния крак при победата на тима с 3:0 над "Виляреал".

Старши треньорът на "Реал" Зинедин Зидан заяви, че Роналдо се нуждае от почивка и дори може да пропусне някои мачове до края на сезона. Португалецът е под въпрос за мача от испанското първенство срещу "Райо Валекано" през уикенда.

Роналдо напусна терена в последните секунди на двубоя и "Реал" остана с 10 души, след като Зидан беше извършил трите смени. Португалецът е играл пълни 90 минути във всичките 34 мача на "Реал" в Примера дивисион и в 10-те двубоя от Шампионската лига. Той беше сменен единствено в 89-ата минута на първия мач от осминафиналите срещу "Рома".

От време на време той трябва да бъде заменен, за да може да си почине. Това е необходимо за него - да не завърши един мач или да пропусне една среща. Но той е футболист, който винаги иска да играе и да дава всичко от себе си. Това е трудно за мен понякога, коментира Зидан, който очаква контузията на Роналдо да не е сериозна.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна