Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Рома" би "Наполи" и направи "Ювентус" шампион

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Рома" спечели драматично с 1:0 у дома срещу "Наполи" в дербито на 35-ия кръг на италианското първенство, играно пред близо 35 хиляди зрители. Успехът на столичани направи "Ювентус" шампион на Италия за пети пореден и общо 32-ри път в историята. Три кръга преди края на сезона "бианконерите" са на първо място с актив от 85 точки, докато намиращият се на втора позиция "Наполи" е с 12 точки по-малко.

"Вълците" са на трето място в Серия А до момента със 71 точки и все още имат шансове да изпреварят "небесносините".

Попадение на Раджа Наинголан в 89-ата минута с удар от границата на наказателното поле след пас на Мохамед Салах осигури важните три точки в полза на тима на "Рома", който владееше топката доста повече в сравнение със своя противник.

Преди решителния гол неаполитанците имаха по-добри шансове да открият резултата, а попадение на Хосе Кайехон беше отменено заради засада преди почивката. За "Наполи" в игра след изтърпяно наказание от три поредни мача се завърна голмайсторът Гонсало Игуаин.

Капитанът на домакините Франческо Тоти влезе на терена като резерва в 81-ата минута, заменяйки Стефан Ел Шарауи. По-късно в деня на националния празник в Италия играят "Верона" срещу "Милан" и "Карпи" срещу "Емполи".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени